The gallery-house in Barcelona designed by Carles Enrich

The project aims to create a continuity between domestic and exterior spaces through a selective demolition.

Casa-galleria, Carles Enrich, Arquitectura + Urbanisme, 2017

Carles Enrich renovated a XX century patio-apartment in the densely inhabited district of Garcia, Barcelona. The program combines domestic spaces with a music studio.

The architect’s approach features the radical transformation of the existing fragmented layout of the patio-apartment: on the one hand, the interiors become airy, leading to an enriched relationship with the space of the patio. On the other hand, the leftovers of the selective demolition were reused as paving and to create a double facade for improving thermal and acoustic insulation.

A light wooden construction creates a gallery that regulates the circulation  while offering space for storage. The patio is characterised steel structures in form of a porch with climbing plants and a stair giving access to the studio’s garden-roof and solarium.

Project:
Gallery-house
Location:
Garcia, Barcellona
Architects:
Carles Enrich, Arquitectura + Urbanisme
Collaborators:
Adriana Campmany, Mary Kaldiry, Laure Nicod
Structures:
MaSaAD estructuras
Landscape:
Teodora
Carpentry:
Ifusta
Construction:
Pilar Hoces
Completion:
2017

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views