Zurich. A house with only missing the sea

idA renovates a mixed use building in Zurich. Exterior spaces features boat-shaped balconies, the interiors are separated by a multifunctional “island”.

idA, Reconstruction of a townhouse with new steel balconies, Zurich, Switzerland, 2016

Swiss studio idA has fully refurbished a living and business house built in 1893, which accommodates six 3.5-room apartments, an art gallery in the ground floor and a showroom in the basement. The formerly North and street orientated living/dining room is now facing the quiet south. The floor plan, which was divided into small sections with entrance, bathroom and kitchen, is now dissolved. A new compact core with bathroom and kitchen is added, splitting the space in entrance, living and dining area.

The space between the two townhouses is filled with a steel structure, which offers space for generous terraces for both neighbouring houses. The new structure mimes a house, which is not allowed to be build – cause the two plots are already fully used. In theory, the structure is supposed to be used temporary as outside space, and in case of re-densification it will be developed into flats.

Img.30 idA, Reconstruction of a townhouse with new steel balconies, Zurich, Switzerland, 2016
idA, Reconstruction of a townhouse with new steel balconies, Zurich, Switzerland, 2016
Project:
Reconstruction of a Townhouse with new steel balconies
Location:
Zurich, Switzerland
Program:
mixed use
Architect:
idA
Area:
680 sqm
Completion:
2016

Latest on Architecture

Latest on Domus

Leggi tutto
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views