A feature from last year’s Public design Festival can be
found again this year in via Massimiano (Lambrate area)
where a stop is recommended to taste the small apple and
cinnamon pies cooked live by the duo Public Pie. A passion
for food and a background in design, Maaike Bertens and
Marieke van der Bruggen are both from the Netherlands
(from Amsterdam and Eindhoven respectively). They bring
their own mobile restaurant to Milan, that has room for
two (one at the oven, one over the fridge) and that is
entirely their own design. In this way they suggest an
alternative way to use public space. To find them, just
follow your nose.
Public Pie: torte urbane
Le avevamo già viste lo scorso anno al Public design
Festival. Le ritroviamo quest’anno in via Massimiano (zona
Lambrate), dove una tappa è consigliata per gustare le
piccole crostate di mele e cannella cucinate in diretta dal
duo Public Pie. Una passione per il food e un background in
design, Maaike Bertens e Marieke van der Bruggen
arrivano dall’Olanda (rispettivamente Amsterdam e
Eindhoven). A Milano portano un ristorante mobile con
posto per due (un posto è sopra il forno, l’altro sopra il
frigo) interamente progettato da loro. E solleticano così un
modo alternativo di vivere lo spazio pubblico. Per trovarle
basta lasciarsi guidare dal profumo.
Public Pie: cakes in the street
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- Elena Sommariva
- 15 April 2010