Terrassa, Barcelona. A therapeutic center baring the past

Estudi08014 redesigned the ground floor of a building dating back to 1925, revealing its original structure with a low budget.

Estudi08014, therapeutic center, Terrassa, Barcelona, 2017

Estudi08014’s refurbishment of the ground floor of a structure built in 1925 in the city centre of Terrassa, near Barcelona, was conditioned by a very tight budget. The interior, now transformed to host a therapeutic center, has been transformed baring the historical structure from the stratifications that occurred in time.

The strategy for the redesign of the interior consisted in the division in four chained spaces forming a sequence. The first area is conceived as a transitional zone facing the street, the second area is an open space used for group activities, the third area contains services such as kitchen diner, toilets and storage. The fourth area is an aggregation of seven offices looking inwards, towards a central space located under a skylight. The whole strategy responds to the needs of the functions as well as to provide light to this space nestled in the urban fabric of Terrassa.

Estudi08014, therapeutic center, drawing
Estudi08014, therapeutic center, drawing
Project:
therapeutic center
Location:
Ca n'Aurell, Terrassa, Barcelona
Architect:
Estudi08014
Structures:
Xavier Gimferrer
Services consultant:
Silvia Ros
Program:
therapeutic center
Completion:
2017

Latest on News

Latest on Domus

Leggi tutto
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views