A dental clinic inspired by a smile

Well-known for colorful bars and shops, Spanish studio Masquespacio was asked to enliven a dental clinic near Valencia.

Masquespacio, Somriures, Valencia, 2018

Ana Milena Hernández Palacios and Christophe Penasse from studio Masquespacio completed the renovation of a dental clinic in L’Alcudia, Valencia. Taking inspiration from “beautiful smiles” the Spanish duo created a 2,884 wooden-strips sculpture that hangs from the ceiling. The colour palette ranges from tones of white, turquoise, with touches of gold, brown leather and dark blue. The custom-made furniture features organic forms to make patients feel at ease.

“It wasn’t a usual project for us, in which we could add a lot of small decorative details.” Ana Hernández explains. “We decided to center our design on 3 elements: a sculpture that recreates a smile; the use of turquoise green in combination with white walls and ceilings to maintain a clean image and the use of organic forms for the furniture.”

Project:
Somriures
Program:
dental clinic
Location:
L’Alcudia, Valencia
Architects:
Masquespacio
Area:
120 sqm
Main contractor:
Grupo Invalcor
Cement floor and paint:
Montó
Wooden strips:
Tableros Bermejo
Signage:
La Icreativa
Completion:
2018

Latest on Design

Latest on Domus

Leggi tutto
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views