China. A playful polycarbonate restaurant for children

In Qinhuangdao, Wutopia Lab transforms a 1000 sqm club house into a restaurant for kids using a translucent polycarbonate.

Wutopia Lab, Polycarbonate Neverland, Qinhuangdao, China, 2018

The Shanghai-based office Wutopia Lab renovated a club house located in the port city of Qinhuangdao, China, using polycarbonate. The translucent material wraps the existing building creating a new and almost uninterrupted façade: the only exception is represented by a snake-like yellow stair which gives access to the main dining room at the first floor and reaches the rooftop where a red pavilion built in double perforated aluminium panels.

The project has been conceived as an experiential space for kids that the founder of Wutopia Lab, architect Yu Ting, defined as a Polycarbonate Neverland. The sense of suspension of space and time, that defines the atmosphere of the building, encourages the children to discover the interiors of the building, each of them characterised by a sense of playfulness: a pink bathroom, a sea sound bathroom, a mirror pool, a stainless steel slide, a trampoline, a bubble tree, a mysterious picture book area, a starry sky room, a playground for kids using PVC hollow balls, glass fibre cloth, marine plastic balls, artificial stone and floor glue.

Project:
Polycarbonate Neverland
Program:
restaurant
Location:
Qinhuangdao, China
Architect:
Wutopia Lab
Chief designers:
Min Erni, Yu Ting
Project architect:
Yu Ting
Design team:
Dali Pan, Wutian Sun, Zhilin Mu
Construction:
Beijing Weihong Hengye Construction Engineering Co., Ltd.
Lighting:
Chloe Zhang, Chengyi Qin
Scheme design:
Win Design
Area:
1000 sqm
Completion:
2018

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views