Lisbon. A small renovated apartment with an open bathroom

The DC.AD studio renovates a 70 square meter apartment respecting the original layout and adding neat style elements.

Academia das Ciências, rinnovo di AC.DC studio, 2018

The DC.AD studio has renovated Academia das Ciências, an apartment in Lisbon for short-term rentals. The apartment was in a severe state of decay. The windows have been rescaled and made with a design similar to the original. The structure follows the perimeter of the walls. Subsequently, a rather high white and smooth plinth was applied to the walls, in contrast to the original rough walls. This plinth runs through the entire apartment and is camouflaged with the work table placed in the living room (which combines the living area and the sleeping area from a visual point of view). The rooms are so divided: a living room, two bathrooms and a kitchen. The bathrooms have finishes colored and an independent entrance. The separation of the spaces was made by panels, necessary to recreate the rooms without affecting the original structure.

Title:
Academia das Ciências
Architecture:
DC.AD studio
Space:
70 sqm
Completion:
October 2017
Location:
Lisbon
Photography:
Francisco Nogueira

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views