Tailor-made furniture revolutionises a 60sqm apartment in Portugal

HAS – Hinterland Architecture Studio frees the space from useless dividing walls and designs the space with bichromatic tailor made wooden furniture.

It is a precise and delicate intervention that of the studio HAS - Hinterland Architecture Studio in Vila Nova de Gaia, Portugal. Architects have renovated a 60 sqm apartment in a 1960s building, making structural and economic limitations the strength of their intervention that achieves the essentiality.

The project frees the house from unnecessary partitions and makes the spaces open and bright: kitchen, living room and terrace are merged into a single space, while bathroom and bedroom remain separate in their original position.

The architects enhance a very valuable element such as the floor and add new monochromatic MDF furnishings that adapt to the shapes of the apartment and the needs of contemporary life.

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram