Belgium. An old orphanage converted into a contemporary office

Featuring a cantilivered extension, the latest project by WAW architecten in Halle, Belgium, is an open and innovative office space.

WAW architecten, Social Welfare Office, Halle, Belgium, 2016

Belgian studio WAW architecten has completed a “Social Welfare Office” in Halle. An old orphanage has been transformed into a contemporary office and civic center. The new public access is situated under a cantilevered volume. From the new central entrance, a new circulation is conceived. Voids emphasize openness and promotes visibility and working environment.

Open plan offices and meeting rooms are situated in different levels. The second floor features a restored chapel, a foyer and a new multipurpose conference room. Structure, glazing and acoustic walls of this conference room refers to the stained-glass windows of the chapel. The attic has been converted into an archive.

WAW architecten, Social Welfare Office, Halle, Belgium, 2016
WAW architecten, Social Welfare Office, Halle, Belgium, 2016
Project:
Social Welfare Office
Program:
civic center
Location:
Halle, Belgium
Architect:
WAW architecten
Structural engineering:
Paridaens ingenieurs bvba
Installations:
Studiebureel SB Heedfeld nv
Completion:
2016

Latest on Architecture

Latest on Domus

Leggi tutto
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views