Japan. A house in a tin house

In Shizuoka a renovation project by Shuhei Goto Architects distinguishes private home space and public urban space.

Facciata sud di sera

This project by Shuhei Goto Architects converts a building that has been used as an office and apartment space for over 40 years into single family house. The site is located in a residential area close to central ​​Shizuoka city. In the area, it is difficult to predict the future environment. Because a lot of houses are rebuilding due to aging. Architects attempted to create a depth between the private room and the city. 

Shuhei Goto Architects, Living space from west side
Shuhei Goto Architects, Renovation in Shizuoka, living space from west side, 2016

Architects first removed half of the first floor and made a void and set up large windows in upper side. Then, it appeared bright living space like a outside. All of private rooms are open to this living space and void as well as opening to outside. It is the second facade in the house. With this composition which can be said that “house in the house”, it creates a distinctive depth between private rooms and city.

Project:
Renovaion in Shizuoka
Location:
Shizuoka, Shizuoka Prefecture, Japan
Program:
Single family house
Architects:
Shuhei Goto Architects
Area:
50.35 sqm
Completion:
2016

Latest on Architecture

Latest on Domus

Leggi tutto
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views