China. The Urumqi Garden merges landscape and architecture

A brick pavilion by Chinese studio Lab D+H has been built in occasion of the 2017 China International Horticultural Expo.

Lab D+H, The Urumqi Garden , Zhengzhou, China, 2017

The Urumqi Garden of the 11th China International Horticultural Expo was Lab D+H's first built garden expo project. The Garden Pavilion is a semi-open and modern landscape building. The design expresses the concept that the architecture embraces the public space. The combination of the architectural space and each detail element reflects both of the modern architecture style and traditional architectural features of Urumqi. The entire circulation experience of the pavilion is an expression of the outdoor landscape expansion.

Following the ramp, visitors will be able to see the central stage from different angles, where people usually gather and interact. Furthermore, the roof and facade of the building are inspired from the Urumqi residential type called “Ayiwang” and the brick form. Those traditional archetypes and the choice of simple materials make people feel the ever-changing architectural light and shadow.

Img.10 Lab D+H, The Urumqi Garden , Zhengzhou, China, 2017
Lab D+H, The Urumqi Garden , Zhengzhou, China, 2017
Project:
The Urumqi Garden
Location:
Zhengzhou, China
Program:
garden
Architect:
Lab D+H – Huicheng Zhong, Jie Xu
Design team:
Huicheng Zhong, Xu Jie, Feimin Song, Zhongwei Li, Bingxing Lin, Hao Lan, Qin Zan 
Area:
6,000 sqm
Completion:
2017

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram