Ora Ito behind the new interiors of LVMH’s media division offices

Like and undulating creature that invades space, the central staircase designed by Ora Ito for LVMH’s new offices “swallows you up and spits you at the right floor”.

Ora Ito, LVMH media division offices, Paris, 2017

Ora Ito designed the new offices for LVMH’s media division that is home to Le Parisien and Les Echos newspapers in Paris. This department spans four floors and is defined by a sculptural wooden staircase. The French Designer also designed the communal areas of the entire 10 Grenelle real-estate project, extending over more than 30,000 square meters and encompassing 30 levels.

The staircase surpasses the architecture. The offices are intentionally minimalist, calm and functional without extraneous decor and the details are unobtrusive. The only visual surprise for collaborators and visitors is this huge body that rises through the building and lends itself to various functions in several spaces: reception area, partitioning, canteen and auditorium walls.

Ora Ito, uffici comunicazione LVMH, Parigi, 2017

Ora Ito, LVMH's media division offices, Paris, 2017

“I wanted the staircase to be the centerpiece of the building. This creature undulates in the space, shaping and pervading it. This huge half-whale and half-snake chimera, snatches you, swallows you up and spits you out at the right floor,” Ito explains. “An eye-catching parametric sculpture with a biomorphic structure, like a tornado in a mindfully serene office environment.

Latest on Architecture

Latest on Domus

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views