Light Folds

The atelier of a painter in Paris has been updated by WY-TO architects to optimize heating in winter, through a workshop wihin the workshop that echoes the existing canopy.

WY-TO architects, Light Folds, Paris, 2016
In the heart of a paved courtyard in Paris WY-TO architects renovated the studio of a painter that occupies a magnificent 1900 glass canopy. Being very generous, the space needed a subdivision to optimize heating in winter, thus creating a workshop within the workshop.

 

The quality of natural lighting, precious to the artist, is preserved thanks to the fan-shaped geometry of the new structure. When the facades of the volume open, space becomes one: it becomes vast and generous again. While welcoming an exhibition space, the mezzanine offers a new relationship to the canopy and provides a general view of the place. The new workshop echoes the lines of the canopy according to the rhythm of the glass roof and the facades with polycarbonate elements.


Light Folds , Paris, France
Program: renovation
Architects: Pauline Gaudry – WY-TO architects
Area: 70 sqm
Completion: 2016

Latest on News

Latest on Domus

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views