Poblenou House

Refurbishing an apartment in Barcelona CAVAA arquitectes focused on the courtyard, transforming a residual, dark and forgotten space in the new center of the house.

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona
This main floor apartment refurbished by CAVAA arquitectes has an internal, quiet and isolated patio from the Poble Nou streets in Barcelona.
CAVAA focus their efforts to transform the living room area and its relationship to the courtyard. From the earliest sketches, the patio was invited to come inside the house, giving value to the kitchen and all living spaces annexed.
CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona
CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona
The proposal is based on the idea of merging the main spaces: living, yard and kitchen in order to obtain a new open-space living room with some pleasant nooks. Nooks designed from a window that has entered into the house, with the purpose to relate the space subtly, and multiply its warmth.

Casa Poblenou, Barcelona, Spain
Program : apartment
Architects : CAVAA Arquitectos
Completion : 2015

Latest on News

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram