The home-studio of a pianist and a designer in Japan

The volume designed by Case-Real in Kanagawa bends gently to accommodate a large mulberry tree and to generate a formal and functional division of the spaces of the house.

House in Sasuke is a two-storey house designed by Case-Real for a young Japanese family and located on a long, narrow lot in Kanagawa Prefecture, south-west of Tokyo.

The presence of an exuberant mulberry tree on the central border of the lot and the need to create work spaces for the parents, a pianist and a designer, significantly influence the design choices.

The longitudinal volume of the house is slightly bent to accomodate the tree, generating a "fracture" in the body of the building. A double-height entrance and a staircase, also acting as a dividing element between the parts of the house are created at this very corner. On the ground floor, where the work spaces are located, the father's design studio, facing south, is separated from the mother's piano room facing north; on the upper floor the living area is separated from the sleeping area.

Considering that the project is thought as a designer workplace and living space, the decorative element in the interior disappears in favour of a diaphanous, neutral, and minimalist atmosphere. The strictly white textures and porosity of the walls and furnishing combine both with the wooden floors and ceilings, and with the light coming in through the large windows overlooking the garden and the sky. 

Latest on Architecture

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram