The winter cabin by New Affiliates is inspired by Vermont’s aggregate structures

New Yourk-based studio New Affiliates designed a wooden cabin in Tunbridge, United States, whose regularity is interrupted by slight misalignments and minor asymmetries in the size and placement of architectural details.

New Affiliates, Tunbridge Winter Cabin, Tunbridge, Vermont, 2017

Designed by New York-based design studio New Affiliates, Tunbridge Winter Cabin is a 115 sqm cabin that contains a painting studio and living quarters on 26 hectares in the Green Mountains of Vermont. The structure was designed after a traditional Vermont cabin and is inspired by the area’s strange aggregate structures, in which barns, houses and sheds all grow on and around each other as if clustering for warmth. After the typically informal and loose nature of these vernacular structures, N/A sought to create a design in which regularity is interrupted by slight misalignments and minor asymmetries in the size and placement of architectural details. The plan consists of two identical squares meeting at a corner, with the triangular space at the hinge serving as the entryway. The double-height studio space comprises one square, and is set off-angle from the living area, which is divided into a single-height first floor space and kitchen, and a second-floor master bedroom with high pitched ceiling that opens onto an outdoor deck.

Instead of large-scale window walls, N/A chose to strategically present the picturesque views of the adjacent Green Mountains by clipping and framing specific elements of nature. Square windows in two sizes create a tableau of views that unfold by moving from the studio through the living quarters and spiraling up through the master bedroom to the deck for an ultimately expansive outdoor view. Diagonal floorboards in the living area give a sense of the building’s plan and off-axis organization, and the pine siding on the exterior changes direction at aluminum seams following the logic of the facade organization. The cabin features triple-pane windows and a double layer of insulation that allow it to maintain internal temperature for months with minimal additional heating.

Img.17 New Affiliates, Tunbridge Winter Cabin, Tunbridge, Vermont, 2017
Img.17 New Affiliates, Tunbridge Winter Cabin, Tunbridge, Vermont, 2017

Latest on Architecture

Latest on Domus

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views