Withwheat bakery

Using rolling pins as decoration elements, B.L.U.E. Architecture Studio designed a bakery in Beijing, giving a warm and clean touch with wood, brass and white tiles. 

B.L.U.E. Architecture Studio, Withwheat bakery, Beijing, 2016
The Withwheat bakery, is situated beside a street in southern Taikoo Li, in Sanlitun, Beijing. B.L.U.E. Architecture studio designed a facade made of a full-height glass curtain wall, so people could look at the warm interiors defined by white and solid-wood framework.
B.L.U.E. Architecture Studio, Withwheat bakery, Beijing, 2016
B.L.U.E. Architecture Studio, Withwheat bakery, Beijing, 2016
To create complexity as well as keep a sense of rhythm, the vertical wooden stripes attached to the ceiling are different in length. A bread showcase is placed in the center, attracting customers and a concrete wall works with old flanks, which are spliced together into the shape of wheat. The counter is composed of old flanks with different thickness, and combined with stainless brass stripes.

Withwheat bakery , Sanlitun, Beijing, China
Program: bakery
Architects: B.L.U.E. Architecture Studio
Team: Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yixin Yang, Longxun Zhang
Area: 150 sqm
Completion: 2016

Latest on News

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram