Interactive Clouds

SsD architecture's light and sound sculpture responds to the movement of passers-by as well as to the dynamically changing weather patterns of the Heyri Art Valley.

One of the winners of the 2012 AIA Emerging Voices Award , Cloud is an interactive light and sound sculpture by SsD Architecture + Urbanism that responds to the movement of passers-by as well as to the dynamically changing weather patterns of the Heyri Art Valley in South Korea. Consisting of three ethereal canopies situated outside the main gallery building of the Heyri Art Valley, the sculpture comes alive when people approach.

Patterns of changing light and sound invite those traversing the triptych to discover new paths under and between it, inspiring impromptu gatherings or even improvised performances. When not responding to people, Cloud enhances the dynamic experience of the weather through its detection of temperature, wind, rain, and humidity. The sculpture takes each of these conditions and responds to each in a very different way, creating "a new link between human and atmosphere through light and sound".

View of the <em>Cloud</em> installation at the Heyri Art Valley
View of the Cloud installation at the Heyri Art Valley
As pedestrians walk to and from the waterfront beyond the gallery, their movement is dynamically sensed with the light and sound interacting differently with either individuals or groups. Through accentuating weather changes, which are dynamic in the Heyri Valley already, the sculpture looks to "re-define a previously lost pattern between street and waterfront" and with it people and nature.
Consisting of three ethereal canopies situated outside the main gallery building of the Heyri Art Valley, the sculpture comes alive when people approach
Consisting of three ethereal canopies situated outside the main gallery building of the Heyri Art Valley, the sculpture comes alive when people approach
Cloud
Architect: Jinhee Park AIA + John Hong AIA, LEED AP (principals in charge), Donguk Lee, Frederick Peter Ortner, Taesoo Kim
Interactive Design: Jinhee Park AIA + John Hong AIA, LEED AP
Sound Design: xarrier infrastarwerx: jh0st (sound), vorticite (infra-poetix)
Structural Engineer: Park Byung-Soon
Interactive Engineer / Fabricator: Ecofeel
Through accentuating weather changes, which are dynamic in the Heyri Valley already, the sculpture looks to "re-define a previously lost pattern between street and waterfront" and with it people and nature
Through accentuating weather changes, which are dynamic in the Heyri Valley already, the sculpture looks to "re-define a previously lost pattern between street and waterfront" and with it people and nature
As pedestrians walk to and from the waterfront beyond the gallery, their movement is dynamically sensed with the light and sound interacting differently with either individuals or groups
As pedestrians walk to and from the waterfront beyond the gallery, their movement is dynamically sensed with the light and sound interacting differently with either individuals or groups

Latest on News

Latest on Domus

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views