LYN Atelier: Hub 67

Using the recycled material from the London Olympic Games LYN Atelier, in collaborarion with the local community, built a temporary community center in Hackney Wick, London.

LYN Atelier, Hub 67, Hackney Wick, London
Hub 67 is a community centre in Hackney Wick, constructed with recycled material from the London 2012 Olympic and Paralympic Games. 

The building is designed for three to five years use and embraces a temporary and recycled aesthetic adding to the local architectural palette with a high quality design. The facade and a central chandelier were designed and built with the local community, creating ownership at the heart of the project.

Hub 67 was a pilot project exploring the reuse of material from the Games. Meeting building regulations and limiting the use of new materials, and de-constructing existing structures to create something new required an innovative approach to design, construction, specification and tendering.


Hub 67, Hackney Wick, London
Program : community centre
Architects : LYN Atelier
Project Manager : Mace
Client : London Legacy Development Corporation
Budget : £350,000
Area : 240 sqm
Completion : 2014

Latest on Architecture

Latest on Domus

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views