Dehui tea house

In one of the last remaining hutongs in central Beijing, a tea house designed by Space Modification Unit rises like a peaceful oasis in the middle of the busy streets.

Designed by Space Modification Unit, Dehui tea space is located in one of Beijing’s remaining central hutong neighborhoods. It sits in contrast to the busy surroundings, between delivery service hubs and delivery tricycles. The facade frames the view inward to intimate spaces for contemplation: referencing the circle, as symbol of harmony, fulfilment and oneness in Chinese culture, the design offers a mindful approach. The open spaces are defined by white linen, a zen scape of white pebble stone and plants. The intimate atmosphere encourages for gentle conversation and tea appreciation, while a generous circulation passage links all functions and doubles up as gallery for temporary exhibitions.

Dehui tea house , Beijing, China
Program: interior design
Design: Liu Jian, Liang Xuan, Space Modification Unit – SMU
Team: Geraldine Lo, Torsten Radunski
Area: 250 sqm
Video: Liu Jian, Liang Li Xuan – Shard Island
Completion: 2016

Sodales purus vel vero possimus temporibus venenatis

Sodales purus vel vero possimus temporibus venenatis

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram