Aesop Upper West Side

Brooklyn-based studio Tacklebox designed the new Aesop Upper West Side shop in Manhattan within a former dry-loundry that has been a neighborhood’s landmark.

Tacklebox Architecture, Aesop Upper West Side, New York, 2017
Aesop’s new signature store on Columbus Avenue in Manhattan’s Upper West Side is the sixth collaboration between the Australian skin care brand and Brooklyn-based studio Tacklebox Architecture.

 

The design process began by preserving the facade and iconic graphic signage of the previous tenant, Anel French Cleaners – a family-run dry cleaner well known in the neighborhood. Once retired, Anel’s owners chose Aesop to reinvent the space. The interior design is uniformly dressed in milled pine plywood paired with grey-toned terrazzo tiling and a palette of neutral tones. Shelving within the timber surface take the form of upturned coat hangers, in a reference to the former life of the building. Aesop Upper West Side safeguards the residential tradition where public meets private, in a refreshing space for the ritual of personal maintenance, restoration and renewal.

Img.1 Tacklebox Architecture, Aesop Upper West Side, New York, 2017
Img.1 Tacklebox Architecture, Aesop Upper West Side, New York, 2017

Aesop Upper West Side
, New York
Program: shop
Architects: Jeremy Barbour, Tacklebox Architecture
Area: 213 sqm
Completion: 2017

Latest on News

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram