Bico - News - Domus
Ryohei Tanaka G architects studio, Bico
 

Bico

For the renovation of an apartment in Tokyo for a young couple, Ryohei Tanaka / G architects studio uses touches of colour – red and blue – to give a playful taste to the couple’s new life.

 

News

Bico is an apartment renovation for a young couple.

By re-examining the previous layout, where the space was cut into small pieces, the project maximizes the depth and volume by creating one large space that gives more mobility to the rooms, with sliding doors to create partitions when necessary. The design is playful as there are red and blue colors that appear only when you close the doors. It is a stylish touch, just like colored lining of some garment.

The play of colors was extended to the electric cables, furniture, and backsides of doors. That is why the house is called “Bico”, named after the French word “bicolore”. The red and blue colors in a rather simple, large space are symbolic for the newly married couple, and of the beginning of their new life together.


Bico, Tokyo
Program: apartment renovation
Architect: Ryohei Tanaka / G architects studio + Style & Deco
Production: Style & Deco
Contractor: butter
Area: 68.34 sqm
Year: 2015