The space in between

Design Museum Holon presents a complete retrospective of Nendo’s work, who was commissioned a major site-specific installation in the museum’s courtyard.

Nendo: in the shade, Design Museum Holon, 2016
See also: Oki Sato, The space in between, published on Domus 1003 , June 2016.

 

 

The Design Museum Holon in Israel hosts “Nendo: the space in between”, the Japanese studio’s first large-scale retrospective exhibition, curated by Maria Cristina Didero. For the occasion Nendo designed a special outdoor installation, where visitors can walk between a grid of open-top display cases, experiencing over 70 works divided into 6 categories of “in between spaces”, providing a window into the creative process of the studio.

Nendo, In the shade, Design Museum Holon, 2016
Top: Oki Sato portrait. Above: Nendo, In the shade , Design Museum Holon, 2016
Placed in the Museum’s courtyard In the shade is a series of five free-standing screens that Nendo designed using sheets of coloured glass by Glas Italia and held in place by Caesarstone pedestals. Each pedestal has been positioned to look as penetrating the glass’ surface, appearing as if its shade is falling onto the pedestal. 
Nendo, <i>In the shade</i>, Design Museum Holon, 2016
Nendo, In the shade , Design Museum Holon, 2016
Looking at the piece from one side, it evokes the feeling of being ‘outdoors’ while what lies behind the screen appears to be ‘indoors’. The overall effect of is achieved by separating the inside and outside through the overlapping boundaries between mass and air, light and shade.

until 29 October 2016
Nendo: The space in between
Museum Holon
Pinkhas Eilon St 8, Holon
Israel

Latest on News

Latest on Domus

Read more
China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram