High House - News - Domus
Delordinaire, High House, Canada, 2017
 

High House

French architectural studio Delordinaire shifts the stilt elevated constructions tipically used in warm climates and flood zones for a winter chalet in Quebec, Canada.

 

News

Paris-based studio Delordinaire plays with boundaries between interior and exterior in the project for a chalet in Quebec, Canada. The High House invites people to gather in a space immersed in nature.

 

Elevated stilt constructions are typically used in warm climates and flood zones. This energy efficient winter chalet uses this typology to create a protected ground floor area with an outdoor stove. Raising the house improves the panoramic view of the Mont Saint Anne from the lounge, and it also allows sunshine to directly enter the house at any time of the day.

Delordinaire, High House, Quebec, Canada, 2017

Delordinaire, High House, Quebec, Canada, 2017

The clean, sharp lines and volumes are achieved through the use of white concrete panel cladding and corrugated steel roof panels. On cloudy, snowy days, the house blends into the white landscape almost disappearing, while on summer days the minimal white structure cuts a clear form against the surrounding green hills.

Delordinaire, High House, Quebec, Canada, 2017

Delordinaire, High House, Quebec, Canada, 2017


High House
, Quebec, Canada
Program: chalet
Architects: Delordinaire
Completion: 2017